De Marina van Lagos

Vrijdag t/m zondag, 16 juni t/m 18 juni, 2017.
Bij binnenkomst van Lagos stond daar een grote verrassing te wachten !
Moeder Verlegh en Eric stonden ons ineens toe te zwaaien!! Net voorbij het vuurtorentje. Zooo leuk ! Een super verrassing !
Helaas moesten we eerst naar de douane, maar Eric had ook nog eens een auto gehuurd, dus ma en hij kwamen ons achterna. Waar we niet meer op hadden gerekend, gebeurde toch. Een warm welkom bij het vuurtorentje van Lagos….
Jake en Manuel van de ARC verwelkomde ons ook aan de pontoon van de douane en hielpen ons bij het aanleggen. Erg fijn allemaal.
Snel ingecheckt met alle formaliteiten en naar onze ligplaats in de Marina.
Samen met Ma en Eric bijkletsen en een aperitief aan boord. We hadden laat in de middag al een pizza op, maar op verzoek van de gasten zijn we toch gaan eten. Ik heb nog een salade genomen. Erg gezellig allemaal ! Vandaag was ook de aankomstdag van de eerste groep zeilers.
Teamgeist als eerste, Yoda, Second Wind, Morton en om 20.00 uur Windsurf dus.
Iedereen was moe, dus we zagen elkaar pas de andere dag. Vandaag dus.
Op de boot alles even reorganiseren voor onze nieuwe crewmembers… zij sliepen nog een nachtje in een leuk hotelletje. Straks onder de koffie zullen zij bij ons aan boord komen en verder verblijven.
De voorpunt was tijdens de overtocht een opberghok en het kleine tussenkamertje ook. Dus alle spullen ‘verstoppen’ en ruimte creëeren. Sanitair gepoetst en vloeren gedweild. Niks niet uitrusten van deze reis. Goede workout !
Snel nog wasmachientje gedraaid en Klaar is Kees.
En toen kwamen onze gasten aan boord van de Windsurf. Nespressootjes.
Genieten van onze aankomst. LAGOS !! En van onze gasten. Super allemaal.
Eind goed al goed ! We beseffen dat je erg kwetsbaar bent op de oceaan met een boot met veel techniek, hydrauliek, electriciteit e.d. Alles kan kapot gaan…
Alleen wij tweetjes aan boord. Gelukkig zijn we niet ziek geworden, zijn we niet gevallen of zo, zijn we niet overboord gegaan. Van alles had er kunnen gebeuren.
Alleen een gebroken autopilot was ons overkomen en dat is gelukkig goedgekomen… handsteering en handsteering, 900nM.. steering the miles away.
Nu veilig in dit haventje. Wasjes opgehangen en einde van de middag opgeruimd. Het is ineens bloedheet In de haven. 35*, blauwe luchten, tropische hitte.
Alle fleeces, truien, jassen kunnen worden opgeruimd.
Het is weer hempjes en jurkjes tijd. Heerlijk, hoewel… vandaag 35*… puffiewarm.
Happy Hour en een meet & greet van alle zeilers tot nu toe.
Daarna met z’n allen lekker eten in de beach house met uitzicht op zee. Erg gezellig. Ma genoot mee. En Eric ook, want zij hadden al een dag eerder kennis gemaakt. De meeste zeilers hadden zij al ontmoet.
Iedereen praat van zich af. Allerlei avonturen passeerden de revue.
Op Morton had bijv. ook een autopilot probleem, maar die zijn met een derde persoon. Alleen de kapitein van de boot raakte zo in een stress, dat hij onderweg tegen de vlakte ging. Hij is een aantal dagen niet meer overeind kunnen komen. Morgen meer details.
Er gebeuren de meest vreemde dingen met Crossings. Dat blijkt.
Met Ma en Eric aan een lange tafel met andere zeilers genoten van salades,
chicken, ribs, french fries and wines. 20€ pp.
Leuke gesprekjes met iedereen. We kennen elkaar ineens erg goed sinds Nanny Cay Tortola, een van de British Virgin Islands. Vriendschappen worden gesloten.
Om 23.00 uur bootwaarts, niet te voet, maar met de huurauto van Eric !
Welterusten !
Zaterdag, 17 juni.
Lekker ontbijt in de kuip met viertjes. Eric, Ma V. En wij. We hadden heerlijk geslapen. Met airco… buiten was het gewoon te warm. Voorspelling voor vandaag is 35-40*… pffff.
We zijn naar Lagos gegaan, naar een overdekte mercado. Maar daarvoor moet je heel vroeg op de dag zijn. Het was nu niet meer zo druk. En de meeste vis was al verhandeld. Nog genoeg grote vissen, schelpdieren, krabben, kreeften e.d.
De echte grote Mercado zit aan de andere kant van het centrum. Daar gaan we komende week nog naar toe ! Buiten rondgelopen en koffie op het terras. Veel passagiers en een accordeonist. Gezellige toeristen sfeer.
Verder gewandeld en bij de vuurtoren op een terras geluncht. Vanaf dit punt een mooi uitzicht op de entree van Lagos alwaar Eric en moeder Verlegh de Windsurf stonden op te wachten op donderdagavond. Dat was zoo leuk ! Zo onverwachts..
Na een lekkere sandwich tonijn en andere gerechten voor de gasten zijn we weer bootwaarts gegaan. Eric kwam ons halverwege ophalen met de Fiat Tippo.
Op de boot wat bijkomen. De Morton kapitein kwam langs om naar de schade aan onze boot te kijken. Maandag komt hij de kras die hij aangericht heeft, zelf fixen.
Hij kan de gelcoat repareren en zelf opnieuw verven. We hebben ja gezegd met een handdruk. De man spreekt alleen maar Turks.
‘s Avonds uit eten in het stadje Lagos. Rest. Don Sebastio.
Heeeerlijke gerechten : grote mosselen en een tong à la meunière (uit Portugal ! ) voor mij. De rest van onze tafel had ook lekkere vissen besteld ! Super !
Teruggewandeld door het stadje. Levendig nog steeds en volle terrassen. Het toeristenseizoen is begonnen… we zijn echter niet gebleven maar naar de autogarage gegaan. Het zijn lange volle dagen. Het is mooi geweest voor vandaag. Jammer, Eric had best willen blijven..maar morgen weer een drukke dag
Bootwaarts,de wasmachine nog geleegd en de winterse inhoud van de overtocht
aan de reling uitgehangen. Deze kledij hebben we voorlopig niet meer nodig…
Snel te kooi… met airco… zzzz
Zondag, 18 juni
Van uitslapen kwam niet veel. Het is vaderdag, maar papa Peter was al op pad geweest naar de plaatselijke bakker. Heerlijke broodjes bij het ontbijt.
Een gezellige kuip tafel gemaakt, eitjes, kaas uit NL ( Stolwijker ! ) en portugeze lekkernijen. Thee, melk en smikkelen maar.
Vandaag een luie dag voor ons allemaal : op naar het strand ! Gewapend met parasol, stoeltjes, handdoeken en zonnebrand. Heeeerlijk : een lekkere bries !
Daar komen we de dag wel mee door ! Ook huurligbedden en parasols …
Mooi strand van fijn zand en heeeerlijk water. Geen kiezels, geen kwallen of zo.
In Rest.Beach House koffie en broodjes… en ‘s middags rust op het strand.
2x gaan zwemmen met Eric en Peter. Heerlijke rolgolven, mooie branding.
Ma zocht naar mooie parelmoerschelpjes voor haar souvenirverzameling.
Aan het einde van de middag bootwaarts en ons voorbereiden op de Prizegiving van deze totale ARC Crossing. Eerst bij het zwembad van het Marina Hotel aperitiveren en daarna een diner. De eerste drie arrivals van groep A en groep B
worden in het zonnetje gezet. Wij vallen daar net buiten helaas.
Teamgeist, Yoda en Second Wind van groep A. En groep B waren dat Orion, Nalu en Wethomi. Wij zaten in groep A en omdat we toch te ver Noordelijk waren gevaren, zijn we niet genoemd… jammer. Maar we zijn allemaal winnaars, werd er gespeeched. Met een leuk feestje en karaoke zang en dans in de Bar van de Marina werd de avond afgesloten. Super gezellig. Iedereen kent elkaar goed.
Felicitaties en afscheid ook van de ARC organisatie, hoewel we elkaar morgen nog wel zullen zien. Langzaamaan zal iedereen weer zijnsweegs gaan.
Wij gaan woensdag huiswaarts. De boot blijft in deze Marina tot augustus.
Daarna gaan we hem naar Spanje zeilen. Naar de werf van Almerimar, alwaar de Windsurf onderhoud krijgt ‘on the hard’. Daarna hopen we nieuwe avonturen in petto te hebben. De Med ? Of westkust van Europa ? We zullen zien.
Thanks voor alle support van onze lezers, bezoekers van deze site !
Wij hebben ervan genoten om van ons af te schrijven en de lezer heeft
kunnen meereizen. Eind goed al goed, we zijn in Europa !!!
Groet Peter en Marianne, de Windsurfers !!