Weer op pad met de Windsurf ! Portimao-Ayamonte

Dinsdag, 12 juni, 2018.
Na groot onderhoud aan de Windsurf kunnen we weer uitkijken naar een zeiltrajekt over de zee naar het Oosten.
Alles is weer tiptop in orde, inclusief een gloednieuw grootzeil !
De eindbestemming van deze paar weekjes zal voorlopig Cartagena zijn.
Dit weekend een uitstap naar Lissabon gemaakt met een Fiatje 500…
Erg leuk om deze stad weer eens te bezoeken. Er zijn twee moderne markthallen gekomen o.a… goed voor onze smaakpapillen…
Lekker geslenterd door Lissabon en alle highlights weer eens gezien.
Maandag kwam eindelijk ons nieuwe grootzeil. Gelukkig met de cijfers 50 en het Contest teken erop. Mag gezien worden !
Vanmorgen om half 7 afvaart. Springen en landvasten los en gaan !
Een fijn gevoel : los van de kade en zicht op het ruime sop ! Weidsheid !
Heerlijk ! Het was nog erg koud en vochtig, maar straks zal de zon doorkomen en kunnen er wat fleecevesten uit.
Stootwillen en landvasten opruimen. En de eerste mijlen ‘vreten’…
Zo motorden we langs de Portugese Algarve, richting Spanje. Geen wind.
Tot 8 knoopjes maar, soms motorsailing, soms motoring.
We hebben 60nM voor de boeg.
Bestemming Cartagena met als eerste pitstop Ayamonte…
In september 2008 waren we daar ook met onze vorige boot de Aventura, een Ovni 38ft. Leuke herinneringen. Zeker met de verslagen en foto’s van weleer bijdehand !
Het verslag herinnert ons ook aan Café the 19th Hole, alwaar het erg lawaaierig was met karaoke… daar moeten we dus niet liggen !
We willen graag goed kunnen slapen om morgen weer op tijd op pad te kunnen gaan… Onderweg veel ‘fishfarms’ aangegeven door gele bollen in het water. Ongelooflijk grote velden met deze bollen. We varen er maar met een grooote boog omheen. We willen niks opvissen met onze schroefas.
Lekker geluncht en tegelijk flink wat zonneschijn in de kuip. De bimini hebben we niet opgezet. We dachten dat dat niet nodig zou zijn…
Integendeel, het is zeker 28* in de kuip ! En blauwe luchten met een wolkje.
We zijn niet meer gewend, dat we visvlaggetjes dan wel hele visvelden in de gaten moesten houden. Het lijkt wel slalommen rondom een mijnenveld. Gelukkig hebben we geen zeilen opstaan, maar wordt er alleen maar gemotord. Het stadje Ayamonte hebben we in het vizier en we koersen linea recta naar de uiterton van de vaarroute. We zijn benieuwd of alles nog bekend overkomt. Het is tenslotte bijna 10 jaar geleden dat we hier waren.
Spanje ! Een heerlijk land ! Letterlijk en figuurlijk ! We hebben zin in deze pitstop. De start is gemaakt ! De motor is goed getest ! Nu de rest nog.
Om 16.00 uur kwamen we aan. Dus 17.00 uur, het is hier een uur later, zoals in Nederland. We liggen aan de buitenste steiger met weids uitzicht. Altijd goed. Rust. Morgen echter weer verder, maar voor nu op verkenning naar het stadje. Eerst langs het Marina kantoor om in te checken. Ook nog de was ophangen, want met deze gladde zee kon de machine makkelijk draaien. En dat is fijn ! Ziezo, we gaan er maar eens op uit. Stadje herontdekken en ergens wat eten !!!
WoW, we hoefden niet lang te zoeken, overal horeca en gezellige barretjes voor een Estrella Galicia en wat olijfjes… daarna op het terras tapas.
Salpicon de marisco, pata negra, salade russe en huevos de pescado con mayonaise, navajas en albondigas con patates. Erg lekker, zo ook de wijntjes…
Welterusten. Buenos noches.